Zonnepanelen

Zonnepanelen betaalbaar voor iedereen! Besparen op uw jaarlijkse energie rekening? Zonnepanelen verzekeren u van een vaste energie prijs voor de komende 20 jaar. 

 • Waarom zonnepanelen plaatsen?

  Waarom zonnepanelen plaatsen?

  De zon, een van de krachtigste energie bronnen op deze aarde! En nog steeds zijn er veel te weinig mensen die gebruik maken van deze gratis energie. 

  Zonnepanelen zijn zogenaamde 'fotovoltaïsche installaties' (PV-installaties). Deze zonnepanelen zetten het zonlicht dat op de panelen valt om naar een elektrische stroom, deze elektrische stroom kun je gebruiken voor je huishouden. Wanneer deze zonnepanelen meer opwekken dan dat u verbruikt kunt u de overige stroom terugsturen naar het net voor een vergoeding. Wanneer u een zonnepanelen pakket installeert wekt u dus energie op (uitgedrukt in kilowattuur: kWh), en dus hoeft die energie niet in een krachtcentrale te worden opgewekt. 

  Vanwege de hoeveelheid zonnestraling overdag - en vooral in de middag - zorgt de opgewekte stroom uit uw zonnepanelen-installatie voor een afname van de capaciteitsvraag van energie krachtcentrales. U gaat op dit moment dus minder stroom afnemen omdat u uw eigen stroom aan het opwekken bent. Na de industriële revolutie en de digitale revolutie staan we aan het begin van de energie revolutie. 

  Doordat mensen individueel hun eigen stroom gaan opwekken met behulp van zonnepanelen bestaat de kans dat er in de toekomst helemaal geen grote energie leveranciers meer nodig zijn. Van consument naar producent! Bekijk onderstaande documentaire om wat meer informatie te krijgen over zonnepanelen en deze nieuwe revolutie. 

  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1294724

  Hoe worden zonnepanelen geïnstalleerd? 

  Zonnepanelen kunnen gemonteerd worden op het dak van uw woning, ofwel aan uw gevel, ofwel op het dak van uw garage. Meestal worden zonnepanelen geïnstalleerd op een hellend of plat dak. Omdat het rendement op deze manier hoger ligt dan tegen de gevel. Eigenlijk zijn zonnepanelen als gevelbekleding nog niet goed genoeg om voldoende energie af te geven. 

  De zonnepanelen worden geïnstalleerd met behulp van dak haken die onder de dakpannen worden bevestigd. Hierop komen aluminium profielen te liggen die schuin over het dak lopen. Op deze profielen worden de zonnepanelen vervolgens bevestigd. Klik op de onderstaande afbeelding om een van deze systemen te bekijken. Dit systeem is zeer stevig gemaakt zodat u zonnepanelen zeker niet van het dak zullen waaien.

  Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

  Zonnepanelen brengen het meeste op als u ze recht op het zuiden kan installeren, met een hellingshoek van 35°. Maar ook wanneer uw dak iets oostelijker of westelijker is georiënteerd leveren de zonnepanelen nog veel energie op.

  Wanneer leveren zonnepanelen energie op? 

  Zonnepanelen hebben het meeste rendement wanneer de zon op zijn hoogst staat en er geen wolken voor de zon staan. Maar ook in de avonduren of met lichte bewolking leveren panelen nog voldoende stroom op. Wanneer de zon tijdens de winter maanden op de panelen schijnt is het rendement zelfs hoger dan in de zomer. Dit omdat de omgevingstemperatuur koeler is. 

  Wat leveren zonnepanelen nu eigenlijk echt op? 

  Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten zonnepanelen maar eigenlijk doen ze allemaal hetzelfde. Zonnepanelen zetten het zonlicht om in energie. Het verschil tussen de verschillende zonnepanelen zit hem in het vermogen van het zonnepaneel, wat ze altijd uitdrukken in wattpiek (Wp). Hoe meer wattpiek een paneel heeft, hoe meer rendement per vierkante meter er opgewekt wordt. Heeft u dus bijvoorbeeld maar een klein dak tot u beschikking, dan kunt u beter kleinere zonnepanelen kopen met meer wattpieks. Deze zijn natuurlijk wel iets duurder.  

  Wanneer u dus bijvoorbeeld een installatie van 1000 Watt plaatst op een dak dat recht op het zuiden ligt met een hellingshoek van 35° heeft u 100% rendement. Aangezien wij in een land wonen dat eigenlijk maar weinig zon heeft hebben ze bepaald dat in Nederland een rendement wordt gehaald van 85%. U haalt dus met een installatie van 1000 Watt een opbrengst van 1000 x 0,85 = 850 kWh. 

  Dit komt neer op een energie besparing van 850 kWh x € 0,23 (kosten 1kWh bij energie leverancier) = €195,50 per jaar. 

Zonnepanelenkopen?Plaats ze zelf op uw dak!
Uw adres:
Woonplaats:
Google Maps 3D Illustratie
Nieuws


AddThis Social Bookmark Button

Onze partners

Holland Solar

Aeromount

SP Engineering

YPS

Adres
PVpakket.nl
Kromstraat 16
5504 BC - Veldhoven
Contact
T: 0495-588011
KvK: 55089704
BTW: 816131478B01
Blijf op de hoogte
PVpakket.nl is onderdeel van SP Engineering BV
U dient een adres en plaats op te geven voordat u verder kunt